• Fibaro FIB_FGB-002 Draadloze dimactor Z-Wave

4 slimme devices in 1 - Meer dan een sensor

Deze slimme deur- en raamsensor is feitelijk 4 slimme producten in 1 binnen het Fibaro Home Center 2 beveiligingssysteem. Hij bewaakt de status van deuren, hij kan de taken van binaire apparaten zoals lichtknoppen overnemen, je kunt er scenario's in je beveiligingssysteem mee activeren en optioneel meet je er temperatuur mee.

Wat zijn de voordelen?

Een van de unieke features van deze deur- en raamsensor is dat het scenario's kan triggeren. Sluit lichtknoppen, bewegingssensoren of verlichting aan op je Fibaro systeem, zodat deze deur- en raamsensor ze kan activeren doormiddel van een scenario's. Is er ergens een raam open? Dan voorkomt deze sensor dat je smart home systeem de verwarming aanzet in die kamer. Je bespaart efficiënter op energiekosten. Monteer je deze sensor bij je voordeur? Dan kan hij ervoor zorgen dat de lampen in de gang, de woonkamer en de keuken aangaan. Je verhoogt je gevoel van comfort. Worden deuren of ramen onverwacht geopend door indringers? Dan kan hij ervoor zorgen dat het alarm afgaat en jij de juiste acties kunt ondernemen om deze indringer zo snel mogelijk weer buiten te hebben. Je verbeterd de veiligheid van je huis.

Optionele temperatuur metingen

Met de DS18B20 sensor in je Fibaro Draadloze Deur- en Raamsensor - Z-wave geinstalleerd kun je monitoren wanneer een ruimte automatisch verwarmd, gekoeld, of beter geventileerd moet worden. Deze extra sensor is los verkrijgbaar en installeer je gemakkelijk zelf in de deur- en raamsensor.

Gemakkelijk te monteren

Het product zelf bestaat uit 2 delen, waarvan je het bewegende deel op je raam of deur monteert. Het andere deel gaat op het kozijn. Wordt de fysieke connectie tussen de 2 verbroken? Dan stuurt de sensor een melding naar je beveiligingssysteem.

Goed om te weten

De Fibaro Draadloze Deur- en Raamsensor - Z-wave is een prima uitbreiding op je beveiligingssysteem. Het houdt de stand van zaken bij met betrekking tot deuren, ramen, garages en andere openingen en heeft een optionele temperatuursensor, binaire ingangssensor, magneetcontact en een multischakelaar. De afmetingen zijn (L x B x H) 76 mm x 17 mm x 19 mm; een van de kleinere sensoren op de markt. De Fibaro Draadloze Deur- en Raamsensor - Z-wave kan met behulp van de afstandsbediening of een ander Z-wave controller opgenomen ook worden in een bestaand Z-wave netwerk. Hiervoor heb je al wel een Z-wave basisstation nodig. Hij werkt op een batterij, welke tot wel 2 jaar mee kan gaan. Is de batterij bijna leeg? Dan krijg je hier een melding van, of kun je het teruglezen in de app. Bediening kan met de Home Center 2 app, welke te downloaden is voor iOS en Android, via Google Play of App Store.

HIGHLIGHTS

Bewaakt deuren en ramen
Of je nu per ongeluk een raam open laat staan bij het verlaten van je huis, of dat er een deur onverwacht geopent wordt door mogelijke inbrekers; je kunt met deze sensor instellen dat je een notificatie krijgt.
Automatiseer binaire apparaten
Binaire apparaten zoals lichtknoppen hoef je niet meer handmatig te bedienen; dit kan voortaan met de app of zelfs geautomatiseerd.
Z-Wave en Scenario's
Deze sensor werkt prima samen met andere Z-Wave apparaten, die je vervolgens ook kunt aansluiten op de scenario's in de Home Center 2 app.

Algemene specificaties
Specificaties

EAN

5902701700348

Stroomvoorziening

Accu

Sensor type

Deur / raam

Batterij type

Lithium

Werkt met Apple Home kit

ja

Internetverbinding

Wireless

Communicatieprotocol

Z-Wave

Kleurkeuze

Wit

Garantie

2 jaar

Geef beoordeling

    Slecht           Goed
Captcha

Fibaro FIB_FGB-002 Draadloze dimactor Z-Wave

  • Merk: Fibaro
  • Model: FIB_FGHCL
  • €11,99


Tags: Home Center 2 FIBARO Z-wave Basisstation

Recent bekeken

Fibaro FIB_FGB-002 Draadloze dimactor Z-Wave

Fibaro FIB_FGB-002 Draadloze dimactor Z-Wave

4 slimme devices in 1 - Meer dan een sensorDeze slimme deur- en raamsensor is feitelijk 4 slimme pro..

€11,99